osteopaat nijmegen banner

Informatie over osteopathie


Osteopathie, wat is het?

Osteopathie is een geneeskunde die de beweging van alle weefsels in het lichaam onderzoekt en behandelt. Onderzoek en behandeling zijn volledig manueel en gericht op weefselblokkeringen om de functie te herstellen. In het lichaam is alles middels bindweefselvliezen met elkaar verbonden. Osteopathie behandelt deze totale samenhang van de mens.

Is osteopathie een alternatieve geneeskunde?

Osteopathie is een wetenschappelijk gebaseerde geneeskunde, met een holistische filosofie. Het is gebaseerd op uitgebreide reguliere anatomische, fysiologische, embryologische en neurologische kennis en kennis van biologie, constitutie en gedrag. Osteopathie heeft een unieke interpretatie van de onderlinge relaties ervan. Het is een complementaire geneeskunde. Dat wil zeggen: aanvullend aan de reguliere geneeskunde.

Waarom helpt osteopathie wl?

In de osteopathie worden aandoeningen en klachten vanuit een andere invalshoek bekeken, waardoor ik met mijn behandelingen vaak uitkomst kan bieden aan personen die bijvoorbeeld bij een reguliere arts/specialist niet - of niet voldoende - konden worden geholpen. Veel clinten spreken over aanhoudende klachten waar reguliere artsen over zeggen dat ze ermee moeten leren leven. Wellicht komt dit u ook bekend voor, terwijl u misschien zelf nog wl het gevoel heeft dat er iets aan te doen valt.
Mocht u zich hierin herkennen, dan hoop ik dat u contact met mij opneemt om te kijken wat osteopathie voor u kan betekenen. U zou absoluut niet de eerste zijn voor wie osteopathie de oplossing blijkt te bieden... en ook zeker niet de laatste.

Wilt u meer weten over osteopathiebehandelingen in Nijmegen of wilt u een afspraak maken, dan kunt u via de contactpagina Osteopaat Nijmegen contact met mij opnemen of op de pagina aanmelden via internet direct uw gegevens invullen.



Als u zich nog verder wilt verdiepen in osteopathie, klikt u op de link hieronder:
- Osteopathie.nl - Informatie over osteopathie

Over mijzelf


Osteopaat Nijmegen Maaike Jenniskens
Maaike Jenniskens,
DO-MRO


"Van oorsprong ben ik fysiotherapeut, maar op een gegeven moment zocht ik naar een manier om tot de dieperliggende oorzaak van een klacht te komen...." meer »

Heeft u vragen?



Neem dan nu vrijblijvend contact met mij op.

contact e-mail telefoonnummer osteopaat nijmegen