osteopaat nijmegen banner

Osteopaat Nijmegen: informatie en werkwijze


Wie is Osteopaat Nijmegen?

Ik ben Maaike Jenniskens, osteopaat in Nijmegen. Van oorsprong ben ik fysiotherapeut, maar op een gegeven moment zocht ik naar een manier om tot de dieperliggende oorzaak van een klacht te komen. In de osteopathie kon ik wat dat betreft echt 'mijn ei kwijt'.

In de osteopathie worden kennis van het lichaam (anatomie, fysiologie, neurologie, pathologie..maar vooral embryologie) en het gevoel voor bewegen op een unieke manier met elkaar verbonden. Dat is wat het voor mij zo boeiend maakt.

Mijn werkwijze

Nadat u bij mij een afspraak heeft gemaakt vult u een vragenformulier in dat betrekking heeft op uw gezondheid. Aan de hand hiervan kan ik me goed voorbereiden op de eerste afspraak. Deze begint met een gesprek over de ingevulde vragenlijst, waarna het lichamelijk onderzoek en de behandeling volgen. Na een aantal behandelingen is al heel goed te evalueren of osteopathie het gewenste effect heeft op uw klachten. Klik hier op werkwijze van Osteopaat Nijmegen voor meer informatie over mijn werkwijze.

Osteopathie in mijn eigen woorden

De osteopaat erkent dat het lichaam een eigen, dieper weten en een eigen herstellend vermogen, of zoals sommige osteopathische schrijvers het noemen, een 'innerlijke arts' of een 'innerlijk, toereikend medicijnkastje' heeft.
De kunst is (want osteopathie mag aangeduid worden als een 'kunst' wat mij betreft) om met de gedetailleerde kennis en fijngevoelige vaardigheden die men als osteopaat tijdens de 6 jaar durende opleiding heeft vergaard, een 'poort' te zijn voor genezing. We scheppen de voorwaarden die nodig zijn voor het naar boven komen van de 'eigenheid' van het weefsel. Ieder mens, iedere baby is uniek. Osteopathie is grotendeels luisteren naar het lichaam. Wat heeft de persoon op je behandeltafel te vertellen met en zonder woorden? Waar heeft het hulp nodig, een zetje nodig, om vrij te worden, om zichzelf te worden, om de eigen, unieke genezingskracht te laten ontwaken en te voelen? Dat is waar we als osteopaten dagelijks mee bezig zijn.

Ik spreek voor mezelf, maar waarschijnlijk voor vele osteopaten, als ik zeg dat het iedere keer als er een persoon in je handen ligt, weer een prachtige ontdekkingstocht is. Een ontdekkingstocht naar dat ene puzzelstukje wat nog dwars zit en niet op zijn plek valt, dat ene sleuteltje wat misschien al in het slot zit, maar wat alleen nog omgedraaid moet worden.

Hiervoor is medische kennis vereist op macro en micro niveau, in combinatie met een functionele, unieke interpretatie van de onderlinge relaties. Hoe meer de osteopaat zich verdiept in de mens die voor hem ligt en in zijn functiemechanismen, hoe meer men in staat zal zijn te 'laten' wat 'gelaten' moet worden en te kunnen be´nvloeden wat be´nvloed dient te worden.

Heeft u nog vragen, twijfelt u ergens over of wilt u graag een afspraak maken? Dan kunt u bellen of e-mailen met praktijk Osteopaat Nijmegen.

Over mijzelf


Osteopaat Nijmegen Maaike Jenniskens
Maaike Jenniskens,
DO-MRO


"Van oorsprong ben ik fysiotherapeut, maar op een gegeven moment zocht ik naar een manier om tot de dieperliggende oorzaak van een klacht te komen...." meer »

Heeft u vragen?Neem dan nu vrijblijvend contact met mij op.

contact e-mail telefoonnummer osteopaat nijmegen