osteopaat nijmegen banner

Geschiedenis van osteopathie


Osteopathie, hoe is het ontstaan?

Grondlegger van de Osteopathie is Andrew Taylor Still, een Amerikaanse arts. Hij stichtte in 1892 'The American School of Osteopathy'.

Still zag in dat de onderlinge samenhang tussen de verschillende systemen van wezenlijk belang is voor onderzoek en behandeling van patiŽnten. Meer dan 100 jaar geleden reageerde hij op de symptomatische behandeling van de toenmalige geneeskunde. Langzaam aan heeft de osteopathie zich een plaats verworven in de geneeskunde.

In 1966 is Osteopathie in de Verenigde Staten wettelijk gelijkgesteld met de reguliere geneeskunde. Via Engeland en Frankrijk is de Osteopathie in Europa bekend geworden en kan de opleiding aan internationaal erkende instituten gevolgd worden, zoals onder andere in Parijs, Brussel, Antwerpen, Hamburg en Amsterdam.

Heeft u nog vragen, twijfelt u ergens over of wilt u graag een afspraak maken? Dan kunt u bellen of e-mailen met praktijk Osteopaat Nijmegen.Als u meer wilt lezen over het ontstaan van osteopathie, klikt u op:
- Cranialacademy.org - Informatie over de geschiedenis van osteopathie

Over mijzelf


Osteopaat Nijmegen Maaike Jenniskens
Maaike Jenniskens,
DO-MRO


"Van oorsprong ben ik fysiotherapeut, maar op een gegeven moment zocht ik naar een manier om tot de dieperliggende oorzaak van een klacht te komen...." meer »

Heeft u vragen?Neem dan nu vrijblijvend contact met mij op.

contact e-mail telefoonnummer osteopaat nijmegen